Първо заседание на Общински съвет – Ситово

 

Първото заседание на Общински съвет – Ситово свикано със заповед на областния управител се проведе на 8 ноември 2019 г. То е свикано със заповед на областния управител и открито от неговия заместник Илиян Великов.
Председателят на Общинската избирателна комисия в Ситово адв. Ирена Русчева обяви резултатите от местните избори в общината.
„Мога да се поздравя с факта, че в нашата Общинска избирателна комисия нямаше депозирани жалби – посочи тя. – Изборите преминаха изцяло в пълно съответствие със закона. Нямаше балотаж, което за мен е показателно, че волята на избирателите е била в една правилна посока.“ Кметът на община Ситово Сезгин Алиибрям и кметовете на кметства положиха клетва, подписаха Клетвен лист и получиха от адв. Русчева Удостоверения за избора. „Уважаеми общински съветници, госпожи и господа кметове, възможно най-бързо създайте мостове помежду си. С достатъчно уважение и с навременно общуване решавайте общинските дела, за да оправдаете думите от положената клетва“ – пожела на всички зам.-областния управител Илиян Великов като предостави думата на най-възрастния общински съветник – Станчо Арсов, да води деловата част на заседанието. Проведен бе таен вот за избор на председател на Общинския съвет. Две бяха предложените кандидатури – на Ридван Кязим от ДПС и на Димитър Маринчев от БСП. С 8 срещу 5 гласа – за „пръв сред равни“, бе избран Ридван Кязим, за който председателството е трети мандат. „Първо искам да благодаря на колегите, които дадоха своето доверие аз да продължа да бъда председател на Общински съвет Ситово в мандат 2019-2023 – сподели в словото си след избора Ридван Кязим. – Мисля, че ще продължим да работим за благото на нашите избиратели, които дадоха своето доверие, за да работим за община Ситово“. Той ги запозна и със съдържанието на писмото от Националното сдружение на общините в Република България до новоизбраните съветници и кметове в община Ситово. „Избрани сме от нашите съграждани да работим в полза на тях, да решаваме задачи, които ще бъдат тежки, които ще бъдат реализирани само с решение на Общинския съвет, с взаимност, с труд, който ще полагаме в тези 4 години, за да решим неотложни и сложни задачи“ – заяви кметът на община Ситово Сезгин Алиибрям.

Снимки от сесията: http://www.old.sitovo.bg/?post_type=lsvrgallery&p=3399&preview=true